Päästä irti ikävästä

Milloin on aika päästää irti ikävästä tavarasta? Silloin, kun se selvästi haittaa, on helppo vastaus, mutta kun sitä haittaa ei välttämättä kovin helposti huomaa.

Syyt säilyttää tavaraa ovat aivan hyviä, kuten se, että on ihan kivaa, kun on runsaasti kivoja tavaroita. Niitä on mukava katsella, ja jopa pelkkä omistaminen voi olla hyvinkin miellyttävää. Mutta voi käydä niin, että ajan oloon runsaus muuttuukin kivasta ahdistavaksi. Hiljaista muutosta voi olla vaikea huomata, asiaa pitää ehkä aivan tahallaan ajatella. Marie Kondon menetelmän mukaan vaikka ottaa tavara käteen ja kysyä itseltään, tuottaako tämä vielä iloa? Jos vastaus on ei, sano tavaralle kiitos ja hei hei.

Tai, kun on ajatellut, että näistä lankakeristä tai kangastilkuista tai ihan mistä vain harrastusmateriaaleista vielä joskus teen jotain kivaa. Jossakin vaiheessa ajatus voi kääntyä muotoon: näistä pitäisi tehdä jotain, tai, että näistä olisi jo pitänyt tehdä jotain. Silloin odottamassa ei olekaan mitään hauskaa harrastusta, vaan ikävä velvollisuus. On aika päästää irti.

Tai, kun ajatus perityistä tai lahjaksi saaduista kauniista tavaroista muuttuukin muotoon: elän museossa, jonka esineet on valinnut joku muu, on aika päästää irti.

Tai, kun varalta säilytetyt koneet ja laitteet vanhenevat käsiin, eivätkä enää kävisi käyttötarkoitukseensa, on aika päästää irti.

Tai yksinkertaisesti, kun rakkaasta tuli raskas. Ajat, tarpeet ja mieltymykset muuttuvat, eikä menneeseen tarvitse jäädä tavaroistaan kiinni.

***

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s