Kissankello kaulaan, konnankoukku komeroon ja lomalaitumille!

Näin meitä neuvotaan

Tee lomalla jotain aivan muuta. Jos työsi on istumista, nouse ylös ja liiku. Jos työsi on jatkuvaa liikkumista, kokeile löhöilyä.

Jos työsi kuormittaa sinua toisten murheilla, ajattele itseäsi ja pidä hauskaa. Jos työsi on luovaa, ja ammennat siihen itsesi, muista lomalla olla vaatimatta itseltäsi yhtään mitään.

Sekä mielen että kehon on levättävä. Ota mallia lemmikeistä: ne syövät, nukkuvat, lepäilevät ja leikkivät, kun siltä tuntuu. Ja ovat onnellisia.

Toiset meistä lepäävät aktiivisesti tekemällä: puutarhanhoito, urheilu, matkailu ja muut aktiviteetit sopivat heille. Toiset taas lepäävät ja virkistyvät olemalla pitkin ja poikin, tikkua ristiin laittamatta. Ole rehellinen itsellesi, ja sovella juuri sinua lepuuttavaa ja lataavaa lomamoodia. Naapurista ei kannata ottaa mallia, vaan lomaa.

Uppoudu toiseen maailmaan, matkusta nojatuolissa, jos et muuten. Tarkoitus on saada päähän muuta ajateltavaa, uusia elämyksiä, inspiraatiota, uusia muistoja, joilla taas jaksaa. Tai vain zenimäistä rauhaa.

Jos lomasi kuluu rakkaittesi superloman mahdollistamiseen, muonitukseen, kuljetuksiin, organisointiin, ota siitäkin lomaa…

Loma ei ole työasioiden suunnitteluaikaa, täydennyskoulutusta tai rästitöiden tekoaikaa. Liiketoimintasuunnitelmakin joutaa loma-ajaksi hyllylle. Tekemällä työtä, vaikka vain murehtimalla työasioita, varastat aikaa ja jaksamista sekä latautumismahdollisuuden itseltäsi. Jokainen tarvitsee ja ansaitsee leponsa. Pinnistelyyn on varmasti varattu riittävästi aikaa ja (pään sisäisiä) muistuttelijoita ilmankin.

Tee ei-mitään ja hupihauskaa tai rentouttavaa tietoisesti, luvalla ja nauttien. Laita kalenteriisi, jos et muuten usko.

***

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s