Kesä-heinäkuu

Kesän jo pölistellessä ulkona kertomus siitä, kuinkas siinä sitten kävikään, kun ammattijärjestäjä otti ja oman tietokoneensa huoneesta toiseen siirsi.

Töpseli irti – töpseli kiinni, no ei ihan niinkään.

Uuden työpisteen alta siirtyi kirjahylly, jonka paikalta siirtyi pari pienempää kaappia. Tietokoneen alle siirtyi pöytä, jonka päällä oli pölyä kerännyt ompelukone. Se siirtyi sitten komeroon käyttöä odottamaan. (Jonne se ei aivan vaivattomasti mahdu. Hmm.) Pöydän paikalle siirtyi pieni laatikosto ja sohvapöytä, sekä työtuoli, jolle ei ollut sijaa uudessa paikassa.

Myös kaappien sisältöjä piti siirrellä, koska osa säilyttimistähän siirtyi ”väärään” huoneeseen. Uuden työpisteen lähelle piti saada toimistotunnelmaa. Työpisteen kunnollinen valaistus ja heijastusten eliminointi taas vaati sitä, että verhot menivät osittain uusiksi ja lamppu siirtyi varastosta käyttöön. Ainoastaan sopiva pöytäliina jäi puuttumaan. No, se jaksaa odottaa löytymistään.

Johtohässäkän piilotus. Ikäviä pölyä kerääviä käärmeitä luikertelee lattialla, ne pitäisi saada piiloon. Hmm, jotakin, jotakin… Mitähän minulla jo on sellaista, jota voisi käyttää? Ensiksi oli mielessä kuva molemmista päistä auki olevasta laatikosta, mutta sitten ajatus jalostui, ja paikalle löysi vanha rottinkinen kukkajakkara. Riittävä peitto ja sopiva koko.

Pöytä on elegantti, pieni ja siro, trés chic. Sillä ei mahdu juuri säilyttelemään mitään, joten vielä laatikon lisäys pöytään. Sitä ei itseltä löytynyt, mutta ”verkostoista” irtosi. Nyt tarvitaan jo voimaa ja taitoa saada se paikalleen, ja toimivana!

Eikä mennyt kuin kaksi puoltapäivää.

Jo lyhyen testijakson jälkeen kävi ilmeiseksi, etteivät uuden työpisteen korkeudet ja suunnat olekaan optimaaliset. Hartiat jumivat ja silmiä särkee. Ergonomiaa siis lisää. Tuoli vaihtoon ja pöytä toisinpäin, ja a vot, johan parani. Palikat koneen alle, ja työskentely onnistuu myös seisten.

Paitsi että silmään ottaa myös television katselu, toosa on väärässä paikassa. Siirrellään taas vähäsen…

Paitsi että uusi pöytä on liian pieni ja huoneessa on jo isompi pöytä, että koko konsepti uusiksi…!

Uusi pöytä jorpakkoon, vanha siirtyy ja nojatuoli siirtyy ja telkku siirtyy ja kaappi siirtyy ja kaikki siirtyy. Huh huh, olipa taas urakkaa.

Jo lyhyen testijakson jälkeen… tietokoneen uusi sijoittelu ei mahdollista uutta harrastustani: qi gong -etäharjoituksiin osallistumista. Vielä uudempi vanha pöytä siis toisinpäin. Keskellä lattiaa elämistä hankaloittaa enää rakas sohva-/kukkapöytä. Mihin ihmeeseen minä sen työnnän, kun luopuakaan ei raski? Lopulta kekkasin: pöydän alle. Ratkaisu on vähän keinotekoinen eikä kovin feng shui, mutta käytännöllinen. Tähän pöytään kun ei saa laatikkoa, niin nyt matalammalle sohvapöydälle voi laskea vaikka koko hemmetin läppärin, jonka ”syytä” tämä koko häslinki on… Ja niin vapautuu työskentelytilaa jollekin muulle.

Jatkuu kuva alla…

Photo by Anthony on Pexels.com

Tekemisellä ei aloiteta. Suunnittelulla aloitetaan. Mitataan, mielellään kahdesti, ennen kuin pukataan. Pyöritellään ainakin pää sekaisin. Pidetään juoma- ja syömätaukoja, nukutaan yön yli, testataan, katahellaan, parannellaan. Kaikki tämä ennakointi ja suunnittelutyö saa koko homman näyttämään mahdottomalta möhkäleeltä, johon tuskin oikeasti kannattaa ryhtyä. Ainakin aikaa menee tuhottomasti! Aivan kohtuuttomasti siihen nähden, mikä on toimenpiteen tarkoitus! Elämä on…

Pienemmäksi purettuna Le Grande Projekti voisi näyttää vaikka tältä:

TARVE:
– entinen huono: asteikolla 1-10 arvosana: 2
– mikä tekee uudesta ratkaisusta hyvän? eli perusteet paremmalle uudelle
– motivaation taso, tuleeko toimintaan ryhdyttyä? 9
– usko onnistumiseen? 10

SUUNNITTELU:
– valmiin mallinnus mielessä tai paperille
– mööpeleiden ja tilojen mittaus
– olemassa olevien ja saatavien resurssien kartoitus
– mahdollisuudet ja rajoitukset käytettävyyden ja toteutettavuuden osalta
– tarvittavien toimenpiteiden kartoitus ja aikatauluttaminen tauotus huomioiden

TOTEUTUS:
– kiireettömyys
– keskittyminen
– keskeytymättömyys
– jaksamisen varmistaminen (=raivareiden ennaltaehkäisy)

VALMISTUMISEN JUHLISTAMINEN
– !

ARVIOINTI
– tuliko hyvä? Asteikolla 1-10: 8
– muutostarpeiden kartoittaminen, suunnittelu ja toteuttaminen (- kyseessähän on fraktaalimuotoinen toiminta…)
– tuunausten jälkeen: 9
– vaiva-hyötysuhde: 6-9

Kyllä nyt kelpaa.

Mitä tahansa taivaalta tuleekin, mitä tahansa teetkin, hyvää kesää!

***

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s